LAKERDA



Genellikle, kış aylarında Karadeniz'den Marmara'ya akın yapan Torik balığından yapılır. Kış balığından yapılması Lakerda'nın lezzetini önemli derecede etkiler.
Marmara'yı ve Çanakkale'yi geçerek Ege'ye ulaşan ve Yerli Torik denilen balıktan yapılan Lakerda hiç bir zaman Marmara Kış balığından yapılan Lakerda'nın lezzet ve kalitesine erişemez.
Ayrıca Lakerda, maliyet düşürmek amacı ile Toriğin bir ufak boyu olan Palamut balığından da yapılır. Ancak GERÇEK KALİTEDEKİ LAKERDA sadece Marmara Kış Balığından imal edilebilir.

Talebe göre, 6 ilâ 12 kiloluk lâklı tenekelerde, 2 takoz halinde vakumlu paketlerde, 150-400 gr arası cam kavanozlarda veya 100-150 gramlık tabaklarda dilimli olarak satışa sunulmaktadır.

SALMON FÜME / SOMON FÜME



Salmon füme konusuda yine nazik konulardan birisi..
Fümeleme işleminden önce, balığın menşei, gerçek Salmon balığı olup olmadığı, lezzet ve kaliteyle çok ilgili..
Dilimlerin, çok kalın ya da çok ince olmamaması da yine tüketici açısından önemli..


Dilimlenerek vakumlu paketlerde satışa sunulan ürünler, bir kilonun üzeri veya bir kilo altı diye iki şekilde fiyatlandırılmaktadır. Ayrıca 100 gr.lık ve 200 gr.lık küçük tabak ambalajları da mevcuttur.

MUMLU KEFAL HAVYARI - BALIK YUMURTASI

TABAK ÜRÜNLER



Alabalık Füme, Uskumru Füme, Palamut Füme, Somon Füme, Yılan Füme, Torik Füme gibi tüm füme ürünlerimiz, isteğe göre 100 veya 200 gramlık vakumlu paketlerde satışa sunulmaktadır.

Ayrıca yine sizden gelen talebe göre, örneğin Uskumru, Torik ve Palamut Fümeler tabakta, bütün ya da dilimlenmiş olarak hazırlanmaktadır.


Yandaki resimde, sağ tarafta, altlı üstlü iki değişik palamut füme tabağı görmektesiniz..
Üstteki dilimlenmiş, alttaki bütün..

HAMSİ MARİNAT

ÇİMÇİM KARİDES

USKUMRU FÜME

RİNGA - RENGA FÜME (Herrink)

BLACK TiGER - iTHAL KARiDES

ÇİROZ




Mevsimine göre, Uskumru ya da istavrit balığından yapılan Çiroz, balık mezelerinin vazgeçilmezlerinden biri..

Özellikle, kış aylarında Marmara'ya yumurta bırakıp Karadeniz'e dönen uskumrunun, yağsız ve iri olduğu zamanda avlanıp, kurutulması ile imal edilen Çiroz, zeytinyağı, limon ve sirke ile servis edilmekte ve
bir kiloluk karton kutularda satışa sunulmaktadır.

AYIKLANMIŞ JUMBO KARİDES



Karides'te ayıklanmış ya da bütün (kafa üzerinde) gibi iki ana seçenek var.. Daha sonra yerli yada ithâl gibi alt kollara ayrılıyor. En sonunda ise Kalibrasyon geliyor.. Örneğin 4-6, 6-10, 10-16, 16-25 gibi.. Bu rakamlar, bir kilo karideste kaç adet bulunduğunu ifade ediyor.. Örneğin 10-16 dediğimiz karides, bir kiloda en fazla 16 adet ya da en az 10 adet olduğunun göstergesi.

Glase (Glasing) oranı fiyatları doğrudan etkiliyor.. Bazı üretici firmalar (Yurt dışı da dahil) fiyatı aşağıda tutabilmek için, bir kilo karidese, bir kilo glasing (su kaplama) yapıyorlar.
Dolayısı ile, bir kilo diye aldığınız karidesin pakedini çözdüğünüzde yarım kilo net et alıyorsunuz.

KALAMAR

KALAMAR (İTHAL TÜP)



Fandicosta, tüp Kalamarda Türkiye'de en çok tutulan marka..

6 kiloluk orijinal ambalajlarında satışa sunulan Kalamarlar, kolinin içinde tek tek ambalajlanmış halde, Tüp S ve Tüp M adı altında, küçük ve orta boy olarak bulunuyor.

SÜBYE



Bir Ege Mahsulü olan Sübye'yi bundan bir kaç zaman öncesine kadar, sadece Levantenler alıp, pişirirlerdi. Zaman içerisinde, tüketimi bizde de arttı.

Kimi restaurantlarca, özel sübye yemekleri yapılmasına karşın, hâlen bazı restaurantlar Kalamar'ın içine karıştırmaya devam ediyorlar.

Kendisine has lezzeti olan bu ürün, temizlenmiş ve tek tek dondurulumuş şekilde, 10 ilâ 12 kiloluk koli ambalajlarda satışa sunulmaktadır.

BALIK KROKET


Balık Kroket çeşitli balıklardan yapılmakla birlikte çoğunlukla Salmon Kroket ya da Mezgit Kroket talep bulmaktadır.

Ürünler birer kiloluk paketler içerisinde, 8 ilâ 10 kiloluk kolilerde satışa sunulmaktadır.

SALMON ( SOMON ) HAVYARI


Rivâyet muhtelif..

Somon balığından elde edilen bu havyara aslen Somon Havyarı denilmekle birlikte,
bazı yörelerde Japon Havyarı, bazı yörelerde ise ise Keta Havyarı denmektedir.

Taneleri hayli iri olup açık turuncu renktedir.

Genellikle 140 gramlık teneke kutularda satışa sunulmaktadır.

TURNA HAVYARI (PiKE)

Turna balığından çıkartılan kırmızı havyar, ufak taneli olup, Genellikle Salmon Füme ile birlikte ve/veya kanepe üzerinde soğuk servis edilmektedir.

45 gram, 100 gram ve 220 gramlık cam kavanozlarda satışa sunulmaktadır.

AHTAPOT

ALABALIK FLETO

TARAMALIK SAZAN HAVYARI

Sazan Balığından alınan Havyar'dan yapılan Tarama, yine balık sofralarının vazgeçilmez mezelerinden..

Kuru ekmek, sarmısak, limon suyu, zeytinyağı ile ezilerek hazırlanıyor..

Etrafındaki zarı zedelemeden balığın içinden çıkarılabilenlerine "Dil Tarama" deniliyor..
Şarküteriler için makbûl olanı..
Ezik ve parçalanmış olanlarına "Kırık" deniyor.. Fiyatı diğerine oranla daha uygun..

10 kiloluk Lâklı tenekelerde veya 200 ilâ 400 gramlık cam kavanozlarda satışa sunulmakta..

SALMON STEAK DiLiMLi

KAVANOZ ÜRÜNLER



Lakerda, Tarama, Kırmızı Havyar ve Ringa Salata gibi ürünler, cam kavanozlarda satışa sunulmaktadır.

Yine, sizin arzunuza göre kavanozların gramajları, 100 ilâ 400 gram arasında değişmektedir.

Ayrıca,
Kavanoz Lakerda'da, Uskumru, Palamut ya da Torik balığından mamul olmak üzere yağı içinde hazır dilimlenmiş seçenekler mevcuttur.