LAKERDA



Genellikle, kış aylarında Karadeniz'den Marmara'ya akın yapan Torik balığından yapılır. Kış balığından yapılması Lakerda'nın lezzetini önemli derecede etkiler.
Marmara'yı ve Çanakkale'yi geçerek Ege'ye ulaşan ve Yerli Torik denilen balıktan yapılan Lakerda hiç bir zaman Marmara Kış balığından yapılan Lakerda'nın lezzet ve kalitesine erişemez.
Ayrıca Lakerda, maliyet düşürmek amacı ile Toriğin bir ufak boyu olan Palamut balığından da yapılır. Ancak GERÇEK KALİTEDEKİ LAKERDA sadece Marmara Kış Balığından imal edilebilir.

Talebe göre, 6 ilâ 12 kiloluk lâklı tenekelerde, 2 takoz halinde vakumlu paketlerde, 150-400 gr arası cam kavanozlarda veya 100-150 gramlık tabaklarda dilimli olarak satışa sunulmaktadır.